AYÇİÇEK KÜSPESİ (ATK)

AYÇİÇEĞİ ÜRÜNLERİ

AYÇİÇEK KÜSPESİ (ATK)

: AYÇİÇEK KÜSPESİ (ATK)

Ayçiçeği tohumu küspesi, solvent ekstraksiyon yöntemiyle bütün ayçiçeği tohumlarından yağın çıkarılmasından sonra geriye kalan ürünün öğütülmesiyle elde edilmektedir.

Ayçiçeği tohumu küspesi, süt ve besi sığırı rasyonlarında oldukça iyi bir protein, enerji ve selüloz kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle, süt ve besi sığırı besleme programlarında yüksek selüloz düzeyi selülozun dengelenmesinde değerlendirilmektedir.

Ayçiçeği tohumu küspesi, besin madde profili soya fasulyesi küspesinin tamamlayıcısı olup, süt ve besi sığırı rasyonlarında etkili bir kombinasyon yaratabilir.

 


 

Ayçiçek küspesi - Spesifikasyonları  

     Protein:

     [%] 28

     Yağ:

     [%] 1

     Nem:

     [%]11

     Kül:

     [%] 7

 


                                                                                                                             

 Depolama ve ambalaj: Nemli alanlarda muhafaza edilmemeli, serin ve kuru yerde 6 ay’dır, kamyonlarda dökme olarak sevk edilir.

•  Kullanım alanları: Yem sanayi

•  Orijin: Ayçiçeği