BUĞDAY KEPEĞİ

BUĞDAY ÜRÜNLERİ

BUĞDAY KEPEĞİ

: BUĞDAY KEPEĞİ

Kabuğu soyulmuş veya elekten geçirilmiş buğday tanelerinden elde edilen Buğday kepeği fosfor ve magnezyum bakımından zengin fakat kalsiyum ve enerji bakımından zayıftır.

Buğday kepeği, buğday tanesinin en dış katmanını oluşturur. Buğdayın değirmende öğütülmesi ile üretilen buğday kepeği geviş getiren hayvanların beslemesinde karbonhidrat, protein, mineral ve vitamin desteklemesi için kullanılır.

Buğday aynı zamanda çiftlik hayvanları için bir yem maddesi olarak da yetiştirilmekdedir. Buğdayın un olarak öğütüldüğü un fabrikalarında, unun elenmesi sırasında undan ayrılan buğday kabukları ve diğer buğday parçacıklarından oluşan bir yan üründür.

 


 

Buğday kepeği  - Spesifikasyonları

     Nem :

     [%] Max. 13

     Ham Protein :

     [%] Min. 12

     Ham selüloz:

     [%] Max. 12

     Kül:

     [%] Max. 7

 


 

•          Depolama ve ambalaj: Nemli alanlarda muhafaza edilmemeli, Serin ve Kuru yerde 6 ay’dır, Kamyonlarda Dökme olarak sevk edilir.

•          Kullanım alanları: Yem sanayi

•          Orjin: Buğday