MISIR GLUTENİ

MISIR ÜRÜNLERİ

MISIR GLUTENİ

: MISIR GLUTENİ

Mısır gluteni, tane mısırın yaş işlemesi sonrası elde edilen bir ürün olup, ruminant hayvanlar için yüksek düzeyde by pass protein içeren bir yem hammaddesidir. Bu nedenle, mısır gluteni yüksek verimli süt, besi sığırlarının rasyonlarında ve kültür balığı yetiştirilmesinde oldukça iyi değerlendirilmektedir.

Başlıca özellikleri

•          Yüksek protein oranı ile son derece besleyici

•          Yüksek protein, enerji, metionin ve sistin düzeyi

•          Yüksek oranda ksantofil kaynağı sindirilebilir

•          Aminoasitler açısından zengin

Mısır Gluteni, metionin ve sistin gibi amino asitler yüksek enerji ve protein sağlaması nedeni ile kanatlı rasyonları için harika bir protein kaynağıdır. Yüksek düzeyde ksantofin içerdiğinden, etlik piliç ve yumurta tavuğu yemleme programlamalarında renk maddesi olarak değerli bir hammaddedir.

 


 

Mısır Gluteni - Spesifikasyonları

     Nem :

     [%] 8.0-12.0

     Protein :

     [%] Min. 58

     Kül :

     [%] Max. 6

     Nişasta :

     [%] Max. 20

     Yağ : 

     [%] Max. 4,5

 


 

•          Depolama ve ambalaj: Nemli alanlarda muhafaza edilmemeli, serin ve kuru yerde 6 ay’dır, kamyonlarda dökme olarak sevk edilir.

•          Kullanım alanları: Yem sanayi

•          Orijin: Mısır