MISIR KEPEĞİ

MISIR ÜRÜNLERİ

MISIR KEPEĞİ

: MISIR KEPEĞİ

Mısır kepeği, mısırdan yaş öğütme yöntemiyle nişasta elde edilmesi esnasında nişasta, protein ve mısır özü ayrıldıktan sonra geriye kalan kısımdır. Mısır gluteni yemi adıyla da bilinir. 

Yem üretiminde hammadde olarak kullanılır. Değerli bir yem hammaddesi olup süt sığırı, besi sığırı, küçükbaş hayvan ve kanatlı hayvan beslemede kullanılmaktadır. %18-20 arası protein içeriği vardır. rengi sarı - koyu turuncu arasıdır. içinde çok koyu renkli tanelerin bulunması üretim esnasında yüksek ısıya maruz kaldığını gösterir ve tercih edilen bir durum değildir.

Pulverizasyon derecesine bağlı olarak kaba ve ince kepek olarak elde edilmektedir. Yem değeri, kabuk ve un partiküllerinin içeriğine bağlı olarak değişim göstermektedir. 

Başlıca özellikleri

•          Orta düzeyde protein ve enerji kaynağı

•          Düşük yağ ve nişasta içeriğiyle, sindirilebilir lif bakımından zengin içerik

•          Büyükbaş ve küçükbaş hayvan beslenmesinde etkin besleme kaynağı

 


 

Mısır kepeği  - Spesifikasyonları

     Nem :

     [%] 9-13

     Protein :

     [%] Min. 18

     Kül : 

     [%] Max. 9

     Nişasta : 

     [%] Max. 25

     Yağ :  

     [%] Max. 4,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

• Depolama ve ambalaj: Nemli alanlarda muhafaza edilmemeli, serin ve kuru yerde 6 ay'dır, kamyonlarda dökme olarak sevk edilir.

• Kullanım alanları: Yem sanayi

• Orijin: Mısır