PAMUK KÜSPESİ

PAMUK ÜRÜNLERİ

PAMUK KÜSPESİ

: PAMUK KÜSPESİ

Pamuk tohumu küspesi her çeşit büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi olarak kullanılır. İçerisindeki yüksek protein, yağ ve tabii vitaminler (A, D, E) et ve süt verimini yükseltir, ayrıca sütün kalitesini arttırır. Küspenin içerisinde hiçbir yabancı madde ve kimyasal katkı (üre, fosfat) olmaması sebebiyle arpa, kepek, yaş ve kuru (pelet) pancar küspesi, melas, mısır, saman, kuru yonca, her çeşit tahıl veya fabrika yemleri ile bir arada hiçbir yan etkiye sebebiyet vermeden kullanılır.

Pamuk küspesi mısır silajı ile beraber kullanıldığında çok yüksek et ve süt verimi alınır.

Pamuk küspesi yüksek ısıda imal edildiğinden (vitamin ve besin değeri kaybolmadan) bünyesinde zararlı virüs, bakteri, mikrop, mantar ve zehirli toksik maddeler barındırmaz. Hazmı son derece kolaydır.

 


 

Pamuk Küspesi  - Spesifikasyonları

     Selüloz : 

     [%] Max. 23

     Protein :

     [%] Min. 26

     Kül:

     [%]Max. 9

     Metabolojik Enerji:

     2500/2550 KCal/kg

     Yağ:

     [%] Min. 6 - Max. 9

     Yabancı madde:

     [%] Max. 1

 


 

•          Depolama ve ambalaj: Nemli alanlarda muhafaza edilmemeli, serin ve kuru yerde 6 ay’dır, kamyonlarda dökme olarak sevk edilir.

•          Kullanım alanları: Yem sanayi

•          Orijin: Pamuk